Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorú Társaim!
Barátaink! Programjaink után
Érdeklődő Szervezetek, Polgárok!

Nagy örömmel jelentem be, hogy az összefogás, a csapat munka, az Időskorúak iránt érzett fokozott felelősség és tenni akarás a nehéz helyzetben is - létrehozta - megalapította - az EduSenior Karantén Képzési Programunk III. Alprogramját: "Szenior kreativitás a karanténban" - "kreativitás a négy fal között" címmel 2020. április 22-én.
Az Alprogram Alapítói: a 3.Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány (képviseletében: Dr. Dobos László elnök) és a deCork Ageing Kreatív Klub Miskolc (képviseletében: Juhász Csaba elnök). A két szervezet között az együttműködés és a konkrét gyakorlati - Ageing  Kreatív munka - 2016 évtől folyamatos. Az elkészült alkotások már több kiállításon is részt vettek.
Az Alapítók munkáját konkrét formában támogatja és együttműködik a Kazinci Klub - Kazincbarcika.
Az Alprogramunk elsődleges célja, hogy a korona járvány idejére, a kijárás korlátozása, és az önként vállalt karantén lehetőségei mellett is olyan tevékenységeket kívánunk megfogalmazni, melyek az idősödő és időskorú emberek, aktivitásukat, tenni akarásukat, alkotó fantáziájukat , kreativitásukat, a bennük lévő "szunnyadó kompetenciákat" felszínre hozzák,a gyakorlatban  megvalósítják. Itt is célunk az életen át tartó tanulás előtérbe helyezése, a szellemi, lelki, testi frissesség lehetséges legjobb állapotban való megőrzése a karantén zártsága idején. Szeretnénk a pozitív életérzést, élet igenlésüket erősíteni az alkotás örömével, a létrehozott művek életre hívásával. Előre látva és pozitívan gondolkodva szeretnénk a járvány befejezését követően, a foci nyelvén: "lefújása után" a létrehozott alkotásokból egy kiállítást szervezni. Bemutatni, hogy az idősödő és időskorú emberek a XXI. század harmadik évtizedének kezdetén is a korona vírus járvány előírásait fegyelmezetten betartva, azt egészséges életben átélve - megköszönve az állami, civil, egyházi,  társadalmi és személyes emberi támogatást, melyet kaptak - egy színvonalas, saját maguk alkotta - művekkel megköszönni és a tanulságokat levonva egy pozitív életutat tervezve, tovább folytatni életüket a nemzedékek szolidaritásával és együttműködésével, de különösen a családjaikkal.
Az alkotó munka folyamatos! A járvány teljes körű  hivatalos megszüntetéséig tart.
Az Alprogramon részt vehet minden 65+ éves ember, de a többgenerációs családok részére lehetőség nyílik a "karantén élet megjelenítésére" közös ötletekkel, művekkel, esetleg pl.: irodalmi, vagy zenei/ének alkotásokkal, melyek a karantén ideje alatt a korona vírus járvány bármelyik - vagy több - eleméhez kapcsolódik!
Az Alprogramot mellékeljük. Kellemes, felszabadult, örömteli, fantázia dús alkotást KÍVÁNUNK!
Kapcsolódó mellékletek: "Mama mindig azt mondja, játék közben ne egyél" - nézzétek meg, érdemes! Sok jó ötlet van benne!
                                                                                                
                                                                                                         Üdvözlettel:

Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke                     Juhász Csaba a deCork Ageing Kreatív Klub elnöke                     
               Miskolc                                                                       Miskolc