Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorú Társaink!
Kedves Idősödő és Időskorú Embereket Gondozó-Ellátó Szervezetek Vezetői/Igazgatói!
Kedves Munkánk iránt érdeklődő Barátaink!

1./ Bízom abban, hogy a korona vírussal kapcsolatos legfontosabb napi információkat figyelemmel kiséritek és azokat saját és környezetünk érdekében fegyelmezetten betartjátok! Vigyázzatok magatokra, ésszerűen, de vigyázva egymásra éljétek mindennapjaitokat az aktivitás örömeiben.
2./ Így a nyár közepe táján biztos vannak bőven családi és egyéni feladataitok, munkáitok, de remélem jut időtök pihenésre, kikapcsolódásra, túrákra, kirándulásra, nyaralásra is. Biztos van "unokázás", "szuper nagyizás" és a "multifunkciós nagyizás", de a "rohanó nagyi" sem ment ki a divatból, talán a "digitális-online Nagyi" munkája csökkent, de van az a Nagyi - akinek egyik lába itt, a másik ott, s végül született még két megnevezés az iskolai munkával kapcsolatban: "Tündér házi feladat nagyi" és a "professzor szimultán Nagypapa", aki hat unokájával játszott "iskolásdit". Természetes nem feledkezhetünk meg a beteges, ágyhoz kötött, esetlegesen rendszeres kórházi kezelés alatt lévő, vagy éppen az idősek otthonaiban élő Nagyszülőkről sem, akik talán még nehezebben élték meg a karanténi időket. A látogatási tilalom feloldása, a gyermekek, unokák megjelenése, barátok üdvözletei sok örömmel, élménnyel, közös ismeretek szerzésével, na meg természetes egészséges fáradalmakkal is jár. Na és még akkor nem beszéltünk a finomabbnál-finomabb főzéseitekről, sütemények sütéséről és a közösségek bográcsosairól, szalonna sütésekről és egy-egy érdekes kirándulásról, "ismerd meg hazánkat mozgalom" keretein belül. Szóval telnek a napok, gyűlnek az élmények, megy a szellemi, testi, lelki frissítés a mindennapokban is! DE! Figyeljétek a Maradj Otthon Mozgalom felhívásait is!
3./ A családi és többgenerációs saját szervezésetekein kívül szeretnélek Benneteket tájékoztatni az EduSenior Karantén Képzési Programunk záró rendezvényéről és a korábban is jelzett alkotói kiállításról. Sikerült a helyét - egyelőre Miskolcon - véglegesíteni, de lépések történtek a Kazincbarcikai tervezett rendezvény előkészítésére is. A Miskolci rendezvényünk színhelye és ideje: II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár, 2020. október 12 - 2020. november 06-ig tart. Ünnepélyes megnyitó: 2020. október 14-én 14,30- kor lesz. ,A kiállítással kapcsolatos részletekről Juhászné Ceglédi Tünde szervező tájékoztatja a III. Alprogram résztvevőit. A I-II-IV-V-VI-VII-es Alprogramok feladat megoldóival szeptember elején beszéljük meg a megküldött dolgozataik - akik hozzájárultak a közléséhez - pontos szöveg szerkesztését, sor távolságokat, betű nagyságot. Ha korábban sikerül a tároló szekrények kapacitását pontosan felmérni, azonnal jelentkezem. A Megnyitó és kiállítás végleges programját, amint elkészül, azonnal megküldöm -  várhatóan szeptember közepén. Ha kérdésetek van, nyugodtan írjátok meg.
4./ Szeretném megerősíteni, hogy az V-VI-VII. Alprogramjaink élnek. Tartalmuk alapján bármikor be lehet kapcsolódni és lehet küldeni élmény beszámolót, vagy éppen jövőképet, életút tervezést és természetes a tudományos élettel kapcsolatos véleményeket is. Itt szeretném megjegyezni, hogy az őszi időszakra tervezett - előkészítés alatt van - egy szakmai kirándulást a Bay Logikai Kutató Intézetbe (Miskolc-Tapolca) az ott folyó tudományos kutatásokról, a mesterséges intelligenciáról, az időseket is érintő Szenior okos technikai eszközökről. A tervezett időpont: 2020. október hó utolsó hete. Hasonlóan előkészítés alatt van a Miskolci Egyetem látogatása Prof. Dr. Patkó Gyula rektor emeritus vezetésével. Kutatások, mesterséges intelligencia, robotok az ember szolgálatában - tartalmakkal. Amint időpontunk lesz, azonnal jelzem. Várhatóan augusztus vége -szeptember eleje. 
5./ Kaptunk egy megkeresést az "ipari örökségünk" miskolci képviselőitől egy lehetséges együttműködésre, esetlegesen egy VIII. Alprogram közös kimunkálására. Csak jelezni szeretném, hogy mindazoknak, akik műszaki érdeklődésűek, hogy rövidesen sor kerül a Fazola Henrik 250 éves megünneplésére, melynek meghívóját mellékelem. A rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Sajnos Én nem tudok részt venni, mert nem tartózkodom Misklocon.
6./ A nyári esetleges rosszabb időre is gondolva néhány hasznosnak ítélt anyagot küldök olvasásra, nézelődésre, estlegesen tanulmányozásra, ahogy szoktuk mondani a mindennapokban: "csak úgy" - válassz belőle és ha nem tetszik, "lapozz tovább!"
Betartva az ígéretemet - s talán a Bay Logika látogatást is előkészítendő - küldök egy hozzá kapcsolható tankönyvet, melynek az első fejezeteit érdemes lapozgatni, amennyiben készülsz a szakmai-ismeretterjesztő látogatásra.
a./  (PDF) Alkalmazott Mesterséges Intelligencia. Elérhetősége: 
b./ BAZ Megyei Rendőr-Főkapitányság Police 2020. július 1. Hírlevél! Ajánlom szeretettel a figyelmetekbe a jó és megszívlelendő tanácsokat a nyári időszakra!
c./ 250 éves a Diósgyőri Vasgyártás - Meghívó         Mellékletben

További kellemes nyári szünidőt és jó egészséget kívánok! Vigyázzatok magatokra!

Szeretettel: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke    D. Laci                       a "Laci bácsi"