Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorú Társaim!
Kedves Idősödő és Időskorú Embereket ellátó, gondozó Szervezetek Igazgatói, Vezetői!
Nyugdíjas Klubok Vezetői!
Kedves Barátaim!

1./ Szeretnék köszönetet mondani mindazon Nyugdíjas Társaimnak és mindazon 55+ éveseknek, akik kitöltötték és elküldték az EduSenior Programunk II. Kutatási témánk kérdőívét és elküldték a kérésnek megfelelően. Jelenleg 210 a visszaérkezett kérdőívek száma - csak számszerűen ismerjük - még 100 kitöltött kérdőívre lenne szükségünk a kutatási tervünk szerint. Bízom benne - bízom az összefogás és az együttműködés erejében - hogy 2020. június 30-ig meg tudjuk csinálni! Segítsetek!
II. Kutatási kérdőív linkje: https://tinyurl.com/y87wyu6c
2./ Örömmel tájékoztatlak Benneteket/Önöket, hogy elkészült az "EduSenior Karantén Képzési Program VI. Alprogramja - közös aktivitással, javaslatainkkal a címe: "Csak a szépre emlékezem..." és még javaslataitok alapján négy + egy cím. Ezzel is szeretnénk jelezni a karantén megszűnését - de még vigyázzatok - a nyár pihenő idejét, a lazításokat és a "régi emlékek" felidézésének sokszínű lehetőségeit. A nyár egésze rendelkezésetekre áll.. 2020. augusztus 31-ig  el lehet küldeni részünkre - az alprogramban leírtak szerint.
3./ Meglepetéssel fogadtam - de azonnal mondom örömmel is - néhány, a Programunkban résztvevő Nyugdíjas Társam felvetését a nyári időszakra. Jelenleg megközelítően 180 fő rendszeres résztvevője van az EduSenior folyamatban lévő négy programjának és még érkeznek 2020. június 30-ig új alkotások, beszámolók, stb. Készítem az adott időszak összefoglalóját, de meg kell várnom a június 30-át. Röviden, a "kemény mag" delegáció azzal keresett meg - kb 20-25 fő képviseletében - hogy a nyári időszakban - esős időben - szívesen olvasnának tudományos szakmai anyagokat, cikkeket, tanulmányokat, diákat. Konzultáltam a Programunk három szakértőjével, Prof. Dr. Dinya Zoltán, Prof. Dr. Semsei Imre és Dr. Boga Bálint urakkal - akik megígérték, hogy konkrét javaslatokkal segítik ezt a programunkat. Várhatóan július 10-ig megjelentetjük és kiküldjük részetekre és mint eddig is, mindenki saját önkéntessége alapján dönt részvételéről. 
4./ Rövid információink:
a, A III. Alprogramunk - "kreativitás a négy fal között" alkotások 2020. június 30-ig beküldhető a megadott e-mail címre.
b, Valamennyi alprogramunkra még 2020. 06. 30-ig fogadunk válaszokat, feladat megoldásokat.
c, Az V. és VI. Alprogramunk a nyár során is működik, hasonlóan a rövidesen megjelenő VII. Alprogramunk is, 2020. augusztus 31-ig lehet válaszokat küldeni.
d, A II. Kutatási kérdőívünk 2020. június 30-ig még kitölthető - szükségünk is van még kitöltésekre!!!!
e, A Program első szakaszának lezárására - ünnepélyes Certifikáció kiosztása, kiállítás rendezése - várhatóan 2020 szeptember-október hónapban kerül sor. Terveink szerint Miskolcon és Kazincbarcikán. 
Megjegyzés: Az alkotók részére az Alprogramunk zsűri elnök asszonya - Juhászné Ceglédi Tünde - egy előkészítő információs levelet fog kiküldeni 2020. június 30-a után.  , 
Mellékletek: 
3. Fenyvesi Lászlóné: Záródolgozat
4. Szabó Attiláné: A tihanyi visszhang legendája
5. Kazincbarcikai alkotóportrék: Hanuder Piroska     linkje: http://barcikaihistorias.hu/kazincbarcikai-alkotoportrek-hanuder-piroska/
6. A III. Alprogramunkra érkezett alkotásokat mellékeljük. Gratulálok az alkotóknak!
    a, Szabó Attiláné: nyaklánc-karlánc
    b, Szabó Attiláné: gobelin napraforgó
    c, Szabó Attiláné: gobelin vár
    d, Szabó Attiláné: gobelin virág
    e, Tóth Andrásné: A koronavírus
    f, Zólyomi Sándorné: Gondolatok az időskorról 1-3 Szeretettel: Dr. Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke         D. Laci         "Laci bácsi"