Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorú Társaim!
Kedves Barátaink!
Kedves Idősödő és Időskorú Embereket ellátó Intézmények
Vezetői, mentálhigiénés Munkatársaik!

1./ Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy az EduSenior Karantén képzési Program III. Alprogramja -"Szenior Kreativitás a karanténban" - "Kreativitás négy fal között" címmel Alapított projektünk felhívására megérkeztek az első alkotások, melyek egyben az alkotók regisztrációját is jelentette az Alprogramunk munkájában való - önkéntes - részvételre.
A beérkezett pályamunkákat az Alprogram alkotó/művész zsűrije előzetesen zsűrizte, azokat javasolta "Az Én karanténom 2020. március 16-tól - Laci bácsi levelei" mellékleteiben megjelentetni, az alkotók előzetes hozzájárulásával. Az alkotások megtekinthetők folyamatosan a www.harmadikkoregyeteme.hu honlapon és a Decork Kreatív Klub Facebook oldalon. Várjuk továbbra is az alkotásokat - folyamatosan küldhetőek - a karantén körülmények között - a Maradj Otthon Mozgalom - keretei között született alkotásokat, a Decork Kreatív Klub negyfalkozottkreativan@gmail.com e-mailre.
2./ Mellékelten megküldöm az EMMI Ügyfélszolgálat részéről Dr. Veres Gábor úr köszönő levelét, megjelent cikkét a "Hírhozó" újságban, annak fejlécét, valamint válasz levelem, szíves tájékoztatás céljából. Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik részt vettek, részt vesznek és a jövőben is közreműködnek, aktív, lelkes, önkéntes munkájukat, azt a közös csapat munkát, ami az online térben kialakult 55+ évesek között és válik/vált lassan egy több kis csoportra és egy nagy digitális közösséggé a Maradj Otthon Mozgalom keretei között. KÖSZÖNÖM! Ezzel együtt várjuk a további résztvevőket, s mindazokat, akik 55+ évesek és a karantén zártságát szeretnék az életen át tartó tanulás (LLL) szellemiségében, a kapcsolatok építésével lelkiségében és a tevékenységekkel testileg pozitívan feloldani és a karantén nehézségeit egészségesen megélni, elkerülve a magányosság, az egyedüllét, a befelé fordulás kialakulását és ezzel elősegíteni a demencia és az Alzheimer kór megjelenését. 
3./ Mint azt korábban jeleztem, megérkeztek és folyamatosan érkeznek a III. Alprogramunkra az alkotások. A beérkezett alkotásokat - a zsűrink előzetes megtekintése és az alkotók hozzájárulásával név szerint a mellékletemben közkinccsé teszem, mint a 2020. Maradj Otthon Mozgalom EduSenior Karantén Képzési Program III. Alprogramja alapján készültek. Összességében GRATULÁLUNK! 
a./ Szabó Attiláné: horgolt fali dísz, csomózásos technikával készült ékszerek
b./ Varga Gézáné: mandala 1, mandala 2, mandala 3, mandala 4.
c./ Kovács Istvánné: horgolt figura 1, horgolt figura 2, horgolt figura 3.
d./ Görög Lászlóné: horgolt figura 1, horgolt figura 2, horgolt figura 3.
e./ Ősze Kata: fotó 1, fotó 2, akril festmény
f./ Lőw Ferencné: foltvarrásos táska 1, foltvarrásos táska 2, foltvarrásos kép 1, foltvarrásos kép 2, filc húsvéti tojások
g./ Túróczi Éva: Gondolatok, fotó 1, fotó 2, fotó 3, fotó 4.
h./ Horváth Mihályné: patchwork terítő, patchwork párna, baba hálózsák, baba hordozó


4./ Mellékelten megküldöm Mufics Istvánné Erzsike által rendelkezésünkre bocsájtott "BÖLCSELETEK" gondolat világát és csodálatos fotó sorozat képeit, melléklet: Tavaszi üzenet 2020.
5./ Kiss László "világutazó" Barátom következő csodálatos úti beszámolóját: "Nápolyt látni és ......." úti filmjét.
6./ Néhányan kérdezték, hogy a III. Alprogram alkotásai között küldhetnek-e verseket, kisebb novellákat? IGEN! Várjuk szeretettel az "irodalmi műveket". Jó magam is több  "író vénájú" kortársamat ismerem műveiről is, akár Miskolcon, vagy éppen jó néhány megyei településünkön élőről is legyen szó! Várjuk a karantén időszak alatt született műveket!

Az Anyák Napja 2020. ünneplése után is szeretném jelezni nagy tisztelettel és szeretettel, hogy az év minden napján tiszteljük, szeressük, segítsük, becsüljük meg az ÉDESANYÁKAT, mindenütt és mindenki! Ha az élő virágjaink el is hervadnak, vigyázzunk a tisztelet, a megértés, a szeretet, a megbecsülés, a megértés soha el nem hervadó virágjaira!

Szeretettel: Dr. Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke     D. Laci    a "Laci bácsi"