Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorúak!
Idősödő és időskorú Embereket gondozó/ellátó Szervezetek Igazgatóinak/Vezetőinek, Klub Vezetőknek!
Kedves Barátainknak!

1./ Nagy örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy a "virtuális utazásunk" - teljes nevén "Maradj otthon - de mégis mozdulj ki, utazz velünk a virtuális világba" Alprogramunkra ismét nagyon szép és értékes válaszok érkeztek. KÖSZÖNJÜK szépen az Utazási Iroda alkotó csapatával együtt. Nagyon örülünk az egyéni vagy csoportos utaitokra való visszaemlékezéseknek, saját készítésű úti fotóitoknak. Jó dolognak tartjuk, hogy Kiss László "világjáró" barátunk úti beszámolóit is példának használtátok - mintegy útmutatóként - egy-egy beszámolóhoz. Remélem lesz lehetőségünk az alkotó munkákhoz hasonlóan egy-egy szép és érdekes "dolgozatot" bemutatni. Rövidesen kérek majd hozzájárulást. További szép és érdekes utazásokat, tervezéseket, "világjárást" levegőben, szárazföldön és vízen - Laci Bátyámtól szabadon. 
2./ Az EuroMiskolc TRavel Utazási Iroda Vezetője és kreatív csapata elkészítette a következő időszak utazási programját. Nagyon szép és hozzám közelálló helyszínre fogtok utazni - virtuálisan, Eger-Noszvaj lesz az útirány és a helyszín. Elnézést egy szubjektív gondolatért, de Eger város azért áll hozzám közel, mert szülővárosom. A kérdés is nagyon izgalmas, előre csak annyit, hogy az "egri bikavérhez" kapcsolódik! Jó munkát és kellemes utazást kívánok! A kérdésre a válasz beküldési határideje: 2020. május 27. 16 óráig. A feladat megoldható egy egri, vagy noszvaji saját utazás, kirándulás, üdülés élményeinek leírásával is.
3./ Sajnos rossz hír, hogy a kérdőív kitöltése lelassult az utóbbi napokban! Nagy szeretettel kérlek Benneteket, hogy a Kérdőívünket minél többen töltsétek ki. Még az Alprogramban résztvevők teljes köre sem érződik a jelenlegi összesítésben. Természetes mindenki, aki 55+ éves és karanténban él, kiöltheti a kérdésekre a választ. Ha van véleménye az "EduSenior Programunkról" - természetes akkor azokra a kérdésekre is válaszolhat, aki elolvasta. Jelezni szeretném, hogy a www.harmadikkoregyeteme.hu honlapunkon is megtalálható kérdőívünk. Tovább is küldhető!
4./ Telefonon történő beszélgetéseim több, EduSenior Alprogramban résztvevővel - egyre többen gondolkodnak a karantén utáni életről. Na, mi lesz a karantén után? Mi változik? Én miben fogok (szeretnék) változni? Mi lesz az első dolgom, ha megszűnik a karantén?
Arra gondoltam, hogy egy A/4-es (kb.) lapon írjátok meg gondolataitokat és az alkotó kiállításon - beleegyezésetekkel - a "jövőkép a karantén után" címmel szintén készítenénk egy paravánt! Lehet folyamatosan küldeni - bárkinek - 55+ éves kortól!
Ma délután (szerda, 05. 13.) továbbfejlesztettük a javaslatot, melynek eredményeként megalapítottam a "Karantén 2020 - utáni jövőkép, életút 55+ évesen", mint az EduSenior Karantén Képzés V. Alprogramja. Röviden az Alprogram lényege:
 - Címe: "Karantén 2020 - utáni jövőkép, életút 55+ évesen".
 - Cél: A karantén élet alatt történtek alapján, a felvetődött gondolatok, érzelmek, elképzelések, váltások, változások összegezése. Szépkorúak jövőkép, életút terén elősegítése.
 - Követelmény: A cím és cél alapján 1-3 A/4-es oldal terjedelemben összefoglalni a legfontosabb gondolatokat, elképzeléseket, elhatározásokat.
 - Beküldés: A koronavírus járvány hivatalos befejezéséig - folyamatosan!
5./ Mellékletek: Az EuroMiskolc Travel Utazási Iroda Vezetője és kreatív alkotó csoportja ajánlata:
     Eger-Noszvaj virtuális utazás programja és néhány videó a témával kapcsolatban:

Várjuk a IV. Alprogram és az V. Alprogramhoz is a régebbi és új résztvevők bekapcsolódását a Maradj Otthon Mozgalom keretei között. Immár - I.-II.-III.-IV.-V. Alprogramokra  lehet folyamatosan jelentkezni és egyben részt venni.

Nagy szeretettel - ismételten - kérünk Benneteket, segítsétek a kérdőív kitöltésében - minél többen!

Szeretettel: Dr. Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke         D. Laci         "Laci bácsi"