Kedves Családtagok!
Szépkorú Társaink!
Idősödő és Időskorúakat ellátó Szervezetek Igazgatói/Vezetői, Klub Vezetők!
Kedves Barátaink!


1./  Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy "Az Én karanténom 2020. március 16-tól - Laci Bácsi levelei" - EduSenior Karantén Képzési Program III. Alprogramja: Szenior kreativitás a karanténban - Kreativitás a négy fal között - Felhívására 2020. 05. 15-ig  84 db alkotás érkezett be részünkre. Külön öröm számunkra, hogy a nagy számú pályázatok egyre színesebbé teszik a karantén élet alatti alkotások összességét. Az is növeli az alkotások megítélését, hogy a Miskolcról induló kezdeményezés a BAZ megyei, az Észak-magyarországi Régió után országosan is elterjedt és egyre többen keresnek Bennünket hazánk távolabbi tájairól is. A pályázati elő zsűri elnöke - Juhászné Ceglédi Tünde - jelezte, hogy a következő héten készít egy összeállítást az eddig beérkezett alkotásokról! Köszönjük szépen! Külön köszöntjük a Nagyival alkotó legfiatalabb pályázónkat :Annácskát   A mellékletben megtekinthetőek.
Itt  is szeretném megerősíteni, hogy a beérkezett pályaművekből - a koronavírus járvány hivatalos befejezése után - egy kiállítást kívánunk szervezni, melyre a beküldött alkotásokat a valóságában szeretettel várjuk. A tervezett időpontja a kiállításnak 2020 őszen - október hónapban.
2./ Többetek javaslatára elkezdjük az EduSenior Karantén Képzési Programunk I-II. Alprogramjaira beérkezett beszámolók és a kérdésekre adott válaszok - az elkészítőik előzetes engedélye alapján - szintén közölni, bemutatni. Szeretnénk a legjobbakat a közös kiállításon egy-egy paravánon szintén bemutatni az érdeklődőknek. Lásd melléklet.
3./ Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy érkeznek az EduSenior Karantén Képzési Program IV. Alprogramjára: "Szépkorúak részére speciális bűnmegelőzési ajánlások, információ átadása karantén körülmények között" is a jó megoldások. Úgy érezzük, hogy a kvíz játéknak vannak kedvelői és aktív megoldói. Várjuk szeretettel a jó megoldásokat!
4./ Tegnapi levelemben jeleztem, hogy elindul útjára az EduSenior Karantén Képzési Program V. Alprogramja is "Karantén 2020 - jövőkép, életút 55+ évesen" címmel. Az alprogram teljesen személyre szóló munkát, gondolkodást igényel, a  saját jövőképed, életutad, változtatási elképzeléseid a karantén élet után, a karanténban eltöltött idő alatti tapasztalatok alapján - összegezni. Újrakezdés/részbeni újrakezdés/változtatások/, jövőkép kialakítása, életút tervezése.
5./ Itt is szeretnék nagy tisztelettel kérni, hogy az EduSenior Karantén Képzési Program reprezentatív kutatási Kérdőív kitöltésében még további Kérdőívek kitöltésére  lenne szükségünk. Támogassátok kérésünket!  
Mellékletek:
1./ Alkotások
     a, Szigeti Lajosné - fonott üvegek 4 db
     b, Lakatos Ilona: Szerényen olajpasztell
     c, Dicsákné Gyenes Rózsa: harisnyavirág 1, 2.
     d, Sándor Andrásné: gyöngyékszerek
     e, Tarjányi Melinda: horgolt babák; varrt maszkok; horgolt figurák
     f, Fidramné Soltész Katalin: papírfonás 1-4, papírhajtogatás
     g, Várhelyi Zsuzsanna: filc szívek, filc tojások
     h, Fogarasiné Lukács Ilona: foltvarrásos kép; foltvarrásos képek, figurák; táskák
     i, Szűcs Mara fotó 3 db
     j, Faragóné Drótos Piroska: Kertészkedő nagyi (amigurumi); Tájkép (horgolás, tűfestés, batikolás, suba); Alkalmi táska (horgolt)
     k, Miklós Gyuláné: horgolt alkotás
     l, Varga M. Marietta: paverpol szobor 1-2., 3D absztrakt kép
     m, Vitkóczki Jánosné: Nyári csokor (akrill); Orchideák (akrill); Pünkösdi rózsa (akrill)
     n, Ramirez Magdolna: ékszerek
     o, Cserlaki Ildikó: festmény 1-2.
     p, Sztupák Annácska (4,5 éves): Mézes kalács halacska; Anna hímes tojásai; Polipok; Anyák napjára - bárányfelhős tavasz; Anna és családja; Közösen a nagyszülőkkel; 
                                                           Generációk közösen
     q, Juhászné Ceglédi Tünde: A kígyóbűvölő paverpol
     r, Kertészné Rotter eleonóra: Virágfestmény
     s, Szabó Attiláné: Horgolt figura; Húsvéti koszorú; Koszorú; Húsvéti bárány; Gyöngyékszerek; Gyöngyékszerek 2.
     t, Kelemenné Bata Mária: vers
     u, Kalocsa Zsuzsa: vers
     v, Padányiné Dányi Gabriella: Időm a karanténban festmény 4 különböző nézetben
     z, Jószay Magdolna: Karnyújtásnyira (vers); Másféle naplemente (vers); Zárt szirmok (vers)
     w, Szabó F. Sheila: Tiffany lámpa 1; Tiffany lámpa 2, Tiffany asztalSzeretettel: Dr. Dobos László az EduSenior alapítója, a 3.KEMA Kuratóriumának elnöke          D. Laci, "Laci bácsi"