Kedves Családtagok!
Szépkorú Társaim!
Idősödő és Időskorú Embereket gondozó Szervezetek Igazgatóinak, Szakmai Vezetőknek,
Klub Vezetőknek!
Kedves Barátainknak!

1./ Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy az EduSenior Karantén Képzési Programunk V. Alprogramja is rövidesen - 1-2 nap - véglegesítésre kerül. Az előkészítő, "ráhangoló, érzékenyítő" szófelhő már megjelent a Facebookon. A Programunkhoz kapcsolódó kutatásunk Kérdőív kitöltése és megküldésének határideje is 2020. 05. 20-án lejár. Ennek megfelelően összegeztük - táblázatba rendszereztük - Programunk eddigi Alprogramjait, melyet szíves tájékoztatásotokra megküldök. Az Alprogramok kialakításán közösen munkálkodtunk, ezért is sikeresek a potenciális célcsoportunk körében. KÖSZÖNÖM  segítségeteket az ötletekért, javaslatokért. Köszönet az egyre több érdeklődő és résztvevő aktivitásáért. (Mellékletben).
2./ A III. Alprogramunk - "Szenior kreativitás karanténban - Kreativitás a négy fal között" Felhívásunkra beérkezett "alkotásokról" az Alprogram elő zsűri vezetője, Juhászné Ceglédi Tündi készített összesítő táblázatot (Mellékeljük). Ezúton is köszönjük a ma már országos érdeklődésre is számot tartó III. Alprogramunkra küldött alkotások alkotóinak és az előkészítő munkát koordináló  Klub Vezetők  munkáját és részvételüket Programunkban. Örömmel jelzem, hogy az összesítés után is érkeznek folyamatosan az alkotások! Továbbra is tervezzük - a járvány hivatalos befejezése után - egy kiállítás szervezését a beküldött alkotásokból - várhatóan 2020 ősszén.
3./ Mint azt jeleztem az 1. pontban, 2020. május 20-án este lezárjuk a Programunkhoz szakmailag kapcsolódó Kutatásunkat - a Kérdőívre adandó válaszok küldését. Kérésem, hogy aki még nem töltött ki Kérdőívet, az a szerdai nap (2020. 05. 20.) este 20 óráig tegye meg. KÖSZÖNÖM az eddigi és a még jövőben kitöltött kérdőíveket és közreműködéseteket! A Kérdőívek kiértékelését "leveleimben" közölni fogom Veletek! Reményeim szerint lesz majd lehetőségünk - ősszel - egy személyes értékelésre,  beszélgetésre is, kisebb közösségekben - egy-egy Nyugdíjas Klubban.
4./ Többek javaslatára mellékelem a "Kis Herceg" című meséhez kapcsoló - azt idéző - gondolatokat. Úgy gondolom - gondolják a javaslattevők is - hogy a karantén időszakban a tanulságos, a szeretetet, az érzéseket, a "szívet" előtérbe helyező mese részletek is segíthetik a mindennapi együttlét pozitív megoldását, az esetleges ellentétek helyett a szeretet, a megértés, a befogadás kerül előtérbe.
5./ Az érzelmek mellett szívesen ajánlom figyelmetekbe egy, Alexandru Vlad Ciurea idegsebész orvos szakmai tanulmányát az agy működéséről.
6./ Néhányan jeleztétek, hogy a IV. Alprogramunk kvíz játékának kérdései nehezek, nem tudják a minimális 7 helyes megfejtést elérni. Mellékelten megküldöm a témához kapcsolódó POLICE - Lakossági Hírlevél - 2020. május III. hírlevél linkjét szíves tájékoztatás és ismeretek szerzése érdekében.
7./ Örömmel osztom meg Veletek Kiss László Bátyám "világutazó" és Turóczi Éva több EduSenior Alprogramunk résztvevője közötti levél váltás néhány gondolatát, melyet: "Éva írt Laci Bátyámnak, és Nekem: 
"Kedves Laci bácsik!
Részemről a megtiszteltetés, hogy kedvező értékelést kaptam rövidke beszámolómért.
Számtalan kép lett volna még, de én szeretem a rövid, lényegre törő beszámolókat.
Az öröm, ami a szívünkben volt, úgy látszik átjött nektek is. Sok országban jártunk már
mi is, de még a fele sincs Kiss Laci bácsi utazásainak. Nagyon szép igényes beszámolók,
bárki kedvet kaphat  filmjei nézése során egy új utazáshoz, vagy visszaemlékezik az övére.
Bevallom, Tőle kaptam néhány ötletet, és reméltem, hogy nem haragszik ezért - úgy látom, nem.
Több videót is készítettem ikerlány unokáimról - most 19 évesek. Útjainkról is más stílusban. " 
D Laci bácsi  rövid válasza:
"Ugye milyen kicsi a világ!? A digitális közösség össze ismertet távol élő, de hasonló érdeklődődésű embereket - egy-egy élet megnyilvánulásuk alapján - legyen az egy kedves úti leírás azonos helyszínről - más-más időben. A XXI. század technikai lehetőségei még a járvány miatti karantén helyzetben is biztosíthatja az emberek "találkozását" a  digitális közegben. Örülök, hogy az EduSenior Programunk ezt a találkozást elősegíthette. Mind két "utazónak" szeretettel gratulálok és kívánok még sok-sok élményekben gazdag utat."
Szeretnék így az első két hónap együttműködése után köszönetet mondani a partnerségetekért, az aktivitásotokért, s mondhatom, az eredményes munkátokért. Engedjétek meg, hogy virtuálisan - egy kicsit távolról is - de nagy-nagy szeretettel két szép virágunkkal megerősítsem köszönetemet. Bízom abban, hogy a még hátralévő  karanténban töltött időt is - ha egy kis részében is - de közös tevékenységgel, aktivitásokkal és ha lehet hasznosan, értékesen töltsük el! 

Szeretettel: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke          D. Laci            a "Laci bácsi"