Kedves Családtagok!
Kedves Szépkorú Társaink!
Kedves Idősödő és Időskorú Embereket ellátó/gondozó Szervezetek Igazgatói/Vezetői,
Klub Vezetők!
Kedves Barátaink!

1./ Lassan több mint két és fél hónapja (2020. március 16-tól) járjuk az idősödő és időskorú emberek karantén képzés online képzésének, tanulásának örömeit és remélhetően kevésbé a nehézségeit. Igen, valami új és talán váratlan helyzetben kerestük - közösen gondolkodva - a korlátozott kijárás/karantén élet adta új helyzetre, annak várható "zártságára" a lehetséges jó válaszokat. Így jött létre jó néhány alkotó és kreatív gondolkodó szakember ötlet mozaikjaiból - csapat munkában - az EduSenior Karantén Képzési Program. Legfontosabb céljaként jelöltük meg a karanténban töltött idő - megnövekedett hasznos szabadidő - eltöltésének minél értékesebb és értelmes eltöltésének a megszervezését - "kintről". Az iskolai oktatás átállásából is tanulva már csak egy-két lépés volt az "Ageing online életen át tartó tanulás" néhány  tartalmi elemeit és módszer, eszközeit egy felnőttképzési rendszerbe rakni és egy rövid alapító okirattal nyilvánossá tenni a célcsoport részére - a részvételi önkéntesség tisztessége érdekében. Ma már - Társ Alapítókkal - a Programunknak öt alprogramja van, melyek egy rendszerben működnek, egymásra építenek, egymást kiegészítik. Az alprogramok "átjárhatóak", rugalmas a "bemenet" és az esetleges közbejött akadályoztatások miatti "kilépés/visszalépés" lehetőségei is. Az EduSenior Programunkkal kapcsolatos első kérdőíves felmérésünk,  Kutatásunk értékelése folyik. A részvételi hajlandóságot alátámasztja, hogy a 348 kiküldött kérdőívre 319 válasz érkezett, mely 91,66 %-os teljesítés. Ezúton is KÖSZÖNJÜK!  Rövidesen a "leveleim" mellékletében e teljes értékeléssel visszajelezzük az eredményeket. Várhatóan a Programunkat 2020. június 22-ig folytatjuk "normál menetben". Új alprogramot már nem nyitunk. A nyári szünetre - a járvány által előírt engedmények/szigorítások függvényében - tartjuk az aktív kapcsolatot. Az őszre tervezett ünnepélyes záró rendezvényt és kiállítást többen tervezzük, egyeztetjük - reményeink szerint 2020 szeptember második felében lesz (-nek) megtartva.

2./ Mellékelten küldöm az V. Alprogramunk - közösen elnevezett "virtuális utazás" - következő háttér szakmai kis filmjeit és a programot a kérdéssel együtt. Eddig is mindig kiváló szakmai ismertetőt kaptunk az EuroMiskolc Travel Utazási Iroda Hölgy Csapatától - ha lehet még emelni a színvonalat, most ez megtörtént. Köszönjük Hölgyek! Ezzel a kis szubjektív, de valós kommenttel javaslom mindenkinek, aki "Mit nekem Te zordon Kárpátoknak ......" gondolattal azonosulni tud, föltétlen nézze meg a kis filmeket és utazzon egyet a "a magyar rónán, a világ örökség megismerésével együtt". Örömmel olvastuk és értékeltük a saját élményű válaszokat egy-egy megoldásként. Jó volt újra gyermek lenni és átélni az élményeket, a gyermekkori kirándulásokat, táborokat, egy-egy szép magyar tájon. Várjuk a kérdésre adott válaszokat: 2020. június 10-ig.

Tisza-tó-Hortobágy virtuális utazás programja, és néhány videó a témával kapcsolatban:
Segítség a kérdés megválaszolásához:

3./ Mellékletek:
a, Klimonné Tompos Ágnes (Kazincbarcika): Egri élményeim
b, Turóczi Éva (Kazincbarcika): Boldogságpillangók
c, Pelle Anna (Kazincbarcika): Egri bikavér
d, Fenyvesi Lászlóné (Miskolc - Németország): Kutatási anyagok - összefoglalás
e, Bíró Márta (Kazincbarcika): Egerszalók-Demjén - fotókSzeretettel: Dr. Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke         D. Laci         "Laci bácsi"