Kedves Családtagok! Rokonok!
Barátok! Ismerősök!
Szépkorú Társaink!
Munkánk után érdeklődő Polgárok!

1./ Mindenekelőtt köszönöm az elsőként érkező EduSenior Karantén Képzési Programunkra jelentkezőknek a hétvégi jelentkezéseiket. Holnap még várjuk jelentkezéseiteket. A mai nappal: 15 fő jelentkezett - a tervezett minimum.. Szeretném jelezni és emlékeztetni magunkat, hogy 2020. 03. 31-ig lehet jelentkezni, 16 óráig. Vegyétek figyelembe a "követelményeink mérséklését" is - különösen a "digitális olvasó csoportok" közös jelentkezését és a beadandó - "csúnya Házi feladat" könnyítését is!
2./ Köszönöm az új ötleteket, javaslatokat. Külön köszönöm az elindított, vagy megvalósult ötletekről - "aktivitások a Maradj Otthon Mozgalomban"- készült fotókat. Melyeket a link megnyitásával láthattok.
3./Előre is köszönöm mindazon együttműködő Partnerünk jelentkezését, akik egy-egy új projekt terveit és konkrét együttműködésüket ajánlották fel a Maradj Otthon Mozgalom lehetőségeinek - a karanténban töltött idő - hasznos, aktív, összefogást is erősítő kitöltésére. A tervezések folyamatban vannak! Az egyiknek elkészült "Szófelhő" PR tervét a link megnyitásával láthatjátok.
4./ Javaslat érkezett - korábban is volt már hasonló - "digitális sakk és kártya közösség" létrehozására a Maradj Otthon Mozgalom keretein belül. Javasolt cím: "Játék az éter hullámain". Feladat: keresnünk kell egy-egy játékmestert/koordinátort, aki vállalja a játékok szabályainak digitális körülmények közötti leírását, menetét, a részvétel feltételeit, stb. A vállalkozó játékmestereknek segítséget nyújtok a "digitális játszó közösség" tagjainak a toborzásához. Hajrá! Várom a JÁTÉKMESTEREK jelentkezését!
5./ Kérés érkezett - részben szintén korábban is - a Maradj Otthon Mozgalom keretein belül egy "KORONAVÍRUS - KARANTÉN - ALKOTÁSOK GYŰJTEMÉNYE 2020." címmel útjára indítani. Téma: A 2020. évben karanténban töltött idő alatt született művészi alkotások, irodalmi művek, kézművesség alkotásai, különböző anyagokból létrehozott témához kapcsolódó kreatív alkotások. Az alkotásokat egy zsűri (korábban az MATB Gerontológia Munkabizottság részére működtetett) "nyugdíjas tagozat" előkészíti, bírálja, melyet Juhászné Ceglédi Tünde paverpol művész vezet. Az alkotásokkal kapcsolatos szakmai-művészi-egyéb elvárásokat - miután J-né Ceglédi Tünde a felkérést elfogadta - Ő fogja  a zsűri tagjaival összeállítani és a pontos felhívást/kiírást elkészíteni.
6./ Keressük továbbra is a korábban jelzett "Főzzünk okosan és takarékosan" - főzőtanfolyam?, ételreceptek cseréje?, "Nagyi legkedvesebb ételei?",stb. digitális kis közösség koordinálására, témához kapcsolódó tematika kidolgozása, a kapcsolati háló módszereinek meghatározása, stb. Várjuk hozzáértő nyugdíjas Társunk/Társaink visszajelzését a koordináló feladatra.
7./ Idővár Nyugdíjas Klub Kazincbarcika "szájmaszkokat varrt a Maradj Otthon keretei között" - egyénileg. Az elkészített szájmaszkokat a Hajléktalan szállás lakói részére ajánlották fel és küldték el. Ha elárulhatom, jelenleg már a Húsvétra  készülnek - mik készülnek?  Még nem publikus - meglepetések! Ígérték, hogy munkájuk eredményeiről készítenek fotókat és megküldik.
8./ Végül szeretném jelezni, hogy még vannak helyek az EduSenior Karantén Képzési Program "virtuális tantermében." KÖSZÖNÖM az eddigi jelentkezéseket! A tervezett minimum indulási létszámunk -15-50 fő- meg van! Jelentkezni még 2020. március 31-én - holnap du. 16 óráig lehet.. Az eddigi jelentkezők döntően BAZ Megyei településekről érkeztek, de van Budapestről és Németországban gyermekével és unokájával együtt élő Nagymamától is jelentkezés. A tervezett "digitális kiscsoport" létszáma meg van. Bízunk benne hogy holnap 2020 -03. 31-én - kedd- 16 óráig -még bővül. Jelentkezzetek! Várunk Benneteket!

Mellékletek:
1./ Szófelhő egy készülő projektünkről a Maradj Otthon Mozgalom keretei közötti "LLL" szellemében, digitális kis közösségek létrehozásával, külső szakmai partneri együttműködéssel (1 db)
2./ Idővár Nyugdíjas Klub Kazincbarcika önkénteseinek "szájmaszkok készítése" (3 db fotó)
3./ EduSenior Karantén Képzési Program hirdetése Kazincbarcikai helyi sajtóban. Köszönjük az Idővár Nyugdíjas Klub közreműködését./linken/
4./ "Én nem unatkozom" kis gondolat szösszenet - ötlet - lehet követni. /linken/


Két hetes "jubileumát" értük el a "Az Én karanténom 2020. március 16-tól - Laci bácsi levelei" - Maradj Otthon Mozgalom keretei között - programunknak! Megyünk tovább!
Az előzmények megtalálhatóak a: www.harmadikkoregyeteme.hu honlapunkon

Szeretettel: Dr. Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke    D. Laci