Kedves Szenior és Szépkorú Aktív Társaink!
Kedves EduSenior Koordinátorok!
Kedves Nyugdíjas Klubok Vezetői!
Kedves Barátaink!

A Miskolci Szakképzési Centrummal együttműködve a 3.Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány egy régi vágyát igyekszik   idősödő és időskorú Társainknak teljesíteni az alábbiakban olvasható "Senior Suli - Lépjen be velünk a digitális világba" cimű online képzés Felhívás és jelentkezési lehetőség megküldésével.
A Felhívásból kiderül - ha nem én leírom - hogy itt is mint azt korábban is többen már gyakoroltátok/gyakorolták több százan - egy-egy diák lesz a partner - a tanulópár - azzal a különbséggel hogy itt a digitális kapcsolat lesz az együtt dolgozás lehetősége. Ezért is van szükségünk a telefon elérhetőségre  a jelentkezés során! A kapcsolatfelvételt a diákok kezdeményezik. Szükség lesz egy kis leleményességre, kreativitásra és egymás megértésére való törekvésre!
A felvehető létszám mint látjátok/látják 30 fő. A felvétel a jelentkezés sorrendjében fog történni. A Felhívást egyszerre küldjük ki listánkon.
Szeretettel kérjük az Idősödő és Idős korúakat ellátó, gondozó Szervezetek Vezetőit  EduSenior Programunk, Koordinátorait, hogy személyes kapcsolatok segítségével  is segítsék elő a jelentkezéseket saját területeiken. Köszönjük előre is!

Szeretettel Dr Dobos László 3KEMA kuratórium elnöke a Szervezők nevében
A Felhívást megjelentetjük a : www.harmadikkoregyeteme.hu honlapunkon is
SENIOR SULI

Lépjen be velünk a digitális világba

 

Ma az élet számos területén új, tartós és sokszor online térben megvalósítható megoldásokra van szükség. Átalakultak a társas kapcsolatok; a barátokkal, családdal való kapcsolattartás egy része az online térbe költözött. Online szórakozunk, online vásárolunk és online fejlesztjük tudásunkat is. A technológia ezekre a kihívásokra már megadta a választ, a feladat az, hogy megtanuljuk ezeket használni, és éljünk a felkínált lehetőséggel. A Miskolci Szakképzési Centruma a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve ennek a tudásnak az átadására hozta létre a Senior Suli programot, hogy segítse az időskor aktív megélését, a kapcsolatrendszer fenntartását és a szellemi frissesség megőrzését.


A Kandó Kálmán Informatikai Technikumban már több sikeres informatikai képzés volt az idősebb generáció számára. Most személyes találkozásra itt sincs lehetőség, de 30 informatikus diák jelentkezett, hogy örömmel segítene a senior korosztálynak megismerkedni az informatika lehetőségeivel.

 

Erre most rövid videós oktatóanyagokkal és a diákok internetes és telefonos segítségével van lehetőség!


A senior korosztály a programmal megtanulhatja az internetes tartalomkeresés fortélyait, készíthet
e-mail fiókot és levelezhet online akár hivatalos ügyekben, vásárolhat és értékes kikapcsolódási, szórakozási lehetőségekre is rátalálhat a világháló segítségével. A program segítséget nyújt a közösségi felületek megismerésében, használatában is az alábbiak szerint:

1.       Lépésről lépésre: Az ismeretek elsajátítását egyszerűen, lépésről lépésre mutatjuk meg, hogy velünk együtt tudják azt elsajátítani.

2.       Videós oktatóanyag: 25 perces videóanyag segítségével követhető lépések, elakadás esetén a videó megállítható, visszajátszható

3.       Digitális mentori segítség: Informatikus technikus tanulói segítség térben távolról, de digitálisan összekapcsolva a látottak elsajátításának megsegítésére

4.       Ingyenes: A programban való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A programban résztvevők maximális létszáma 30 fő.

A program elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk a résztvevők számára.

 

Programban elsajátítható ismeretek:

1.       Elektronikus levelezés

2.       Online szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek

3.       Ebook használata

4.       Online vásárlás

5.       Közösségi média használata

6.       Online üzenetküldő használata

 

Jelentkezés:

55 éves kor felett dr. Dobos László alapítványi elnök részére a lanodobos@gmail.com email címre küldött elektronikus levélben a név és telefonszám feltüntetésével.

Jelentkezési határidő: 2021. május 5.

 

Program várható indulása: 2021. május 10.

 

 

 

dr. Dobos László

Kiss Gábor

kuratóriumi elnök

kancellár

Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány

Miskolci Szakképzési Centrum