EduSenior Információs és Tanácsadó Program – IV. Alprogram

A szépkorúak részére speciális bűnmegelőzési ajánlások, információ átadása

karantén körülmények között.

III. forduló: 2021.01.08.– 2021.01.31.

 


Kedves EduSenior Résztvevők!                                                                
Kedves Szépkorú Társaink!
Kedves Barátaink!
3. KEMA Szakmai Partnereinek!

 1./ -Előzetesek: Lassan véget ér az EduSenior Programunk III.szakasza is. Az Alprogramjaink Koordinátoraival történt egyeztetés alapján 2021 06 20-val zárjuk a III.szakasz munkáját. Addig kell/kellene beérkezni a kiadott feladatokra a megoldásoknak, alkotásoknak.
-Az Alapítók tervei szerint - országos pályázaton való részvétellel és reményeink szerinti eredményesen - szeretnénk az I-II-III szakasz "terméseiből" - versek, kis tanulmányok, kézművesség, festészet, hagymány gyűjtés, érték megőrzés stb - stb tervezünk egy kiállítás t+ szakmai módszertani napot Miskolcon és Kazincbarcikán. Kérésre átalakítjuk "vándorkiállítássá"
-Tervezünk szakmai kiadványt, kis filmeket , szakmai konferenciát az MTA MATB Székházban, de szívesen veszünk vidéki jelentkezéseket is
-Az Alapítók gondolkodnak hogy egy további Szabadegyetem formába átviszik az EduSenior Program I-II-III szakasz eredményeit és ott folytatják-esetleg vidéken ahol nehezebben jutnak hozzá a Szépkorúak Akadémiája, vagy a Kazincbarcikai Szabadegyetem előadásaihoz.
Végül -  már az előkészítés fázisában van az EduSenior Program III. kutatási terve és kérdőiv készitése. Szeretnénk a nyár során a kutatási feladat kérdőív kitöltés részét megoldani, amelyhez már most kérünk minél több résztvevőt. Természetes az őszi idényben a kiértékelést is elvégezzük és bemutatjuk az eredményeket.

2./ Az idősödés művészete - az életen át tartó tanulás c . Alprogramunk kérdései 2021 06 09-20 közötti időszakra:
a./ Megítélésed szerint hogyan segítette a saját életen át tartó tanulását az EduSenior Program és Alprogramjai?
b./ Megítélésed szerint az EduSenior Program és Alprogramjai segítették-e a Covid-19 járvány megélését, átélését, elviselését? Ha igen akkor milyen területeken ha nem akkor miért nem ?
c./Az I-II--III szakasz tapasztalatai alapján -ismerve az I-II- kutatás eredmémnnyeit, tapasztalatait  - lásd www.harmadikkoregyeteme.hu - milyen kérdést tenne fel Kortársainak a III. kutatási kérdőívben? / Erre a kérdésre 2021 06 15-ig várjuk válaszaikat/
A kérdésekre 1.3 oldalban saját tapasztalatait, érzéseit, véleményét, észrevételeit esetleges javaslatait írja meg  20201 06 20 -ig  a kiküldő e-mail címre.
A kérdésekre minden Alprogramban résztvevőtől és Koordinátoroktól örömmel fogadjuk a megoldásokat

3./ Megküldöm Fenyvesi Lászlóné Marika - EduSenior Alprogramunk aktív résztvevője -  kis tanulmányát , melyet a Covid-19 átélésével kapcsolatban írt külföldön unokái ellátása közben. Úgy ítéltük meg hogy a kis tanulmány izgalmas. életszerű és tanulságos olvasmány lehet a ma olvasónak de a későbbi időkben is meglehetősen tárgyszerű bemutatása egy családon belüli - generációk együtt élésével -  átélésének a korona vírus  járvány hatásainak 2020-2021 években
Jó és eredményes munkát kívánok a reményeink szerinti járvány időszak végefelé közeledve és a nyári szünetre. Tartsatok ki! Vigyázzatok magatokra!

Szeretettel : Dr Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke  az EduSenior Program ötletgazdája, alapító   "Laci bácsi"