EduSenior Információs és Tanácsadó ProgramEduSenior Információs és Tanácsadó Program

 

"Az Idősödés művészete.... Az életen át tartó tanulás…" 2021 05-2021 05 20 -ig tartó feladatai

III. forduló: 2021.05.05.– 2021.05.20.


3. KEMA Szakmai Partnereinek!

3. KEMA Szakmai Együttműködőinek!

Aktív Szépkorú Társaimnak!

Kedves Barátaimnak!A/ Közérdekű információk:
1./A Magyar Gerontológia 2020 12.számában megjelent a "Karantén kérdőív a koronavírus idején" című kutatásunk  2020 december 31-én. A Szerzők :  Dr Dobos László és Dr Dobos Csilla a Miskolci Egyetem BTK docense. A név hiány korrekció folyamatban van .
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe a cikket és a szaksajó további elérhető cikkeit is!
2./Örömmel tájékoztatlak Benneteket hogy a "Senior - Suli online digitális képzés" a Miskolci Szakképzési Centrum kezdeményezése és szakmai tartalmának kidolgozásával - a 3.Kor Egyeteme Miskolc Alapítvánnyal együttműködve 2021 május 10-én 30 fővel elindul. A mentor diákokat az eddigi hagyományainkinak megfelelően  a Kandó Kálmán Szakgimnázium  diákjai biztosítják. Jó és eredményes együttműködést kívánunk a "nemzedékek együttműködése és szolidaritása gyakorlatában a digitális szakadék csökkentése érdekében. Reménykedünk hogy ősszel az iskola padjaiban is tudjuk folytatni
3./ Többen felhívták figyelmemet hogy a honlap elérhetősége nem mindenki részére ismert. Javasolták hogy jelentessem meg a Facebookon az EduSenio kincsestár elérhetőségen is Szeretettel kérlek P Anna légy szíves tedd meg nyilvánosan is esetleg egy szép szófelhőben. Köszönöm!
4./ Korábban már jeleztem hogy szintén többek javaslatára is , rendezzünk ősszel - ha a korona vírus járván veszélyei elhagynának bennünket- egy kiállítást/szakmai bemutatót a Ii. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban az EduSenior Programnak a 1,5 éves munkáiból, alkotásaiból. Javasolták hogy ez egyben legyen egy módszertani vásár is az érdeklődő több generációs családoknak és Nyugdíjas Klubjaink részére. Itt szeretném jelezni hogy kéréseteknek is eleget téve a 3Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány a Szikra Alapítvánnyal - Miskolc -együttműködve egy közös pályázatot adtunk be az EduSenior Programunk további támogatására. Reméljük sikerülni fog! Drukkoljatok és szurkoljatok, hogy minél többrétűen/színesen és széles körben tudjuk tájékoztatni Családjainkat, Barátainkat, Sorstársakat, közeli és távolabbi nyugdijas közösségeket, s a társadalmunkat arról a munkáról melyet az aktív, tevékeny alkotó , kreatív idősödő és időskorú emberek - több mint 1350 fő - a "Korona vírus járvány" -2020-2021 - idején hogyan élték  meg azt és milyen szellemi , kézműves, kreatív alkotások , praktikus tárgyakat hoztak létre.
5./ Szeretném itt és most is kérni az Alprogramjaink Koordinálói - legyünk optimisták alapon - gondolkodjunk együtt a saját Résztvevőkkel is hogy hogyan lehetne valóban tényszerűen és valósághűen bemutatni a 1.5 év munkáját.eredményeit, produkcióit, tanulságait, a jövőbe is mutató elképzeléseket, az "Ageing Jövőképet!" egy nagy megpróbáltatás tanulságai alapján is!

 B./  Az Összevont - "Az idősödés művészete ...az életen át tartó tanulás...." a III.Szakaszban -  Alprogramunk 2021 05 -20 közötti időszak feladataihoz szakmai háttéranyagok :

1./ Gerontológia 1. Ismétlés : Semsei Imre Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum és Egészségügyi Kar  Öregek és szerepük.
Elérhetősége: https://docplayer.hu>68352749-Az-idosek-ellatasa-ma
2./ Öregedés és önismeret : Prof Dr Iván László
Elérhatősége : https://sites.google.com>oregedes-es-onismeret
3./ Semsei Imre : Az öregedés művészete  /Mindenki Akadémiája/
Elérhetősége :https://www.youtube.com>watch

Feladat:
Önálló -bármilyen írásmű - vers, novella, cikk, szatirikus szöveg stb - írása -1-3 oldalban - a következő összefoglaló tartalmi címmel:
"AZ IDŐSÖDÉS MŰVÉSZETE A COVID-19 JÁRVÁNY IDEJÉBEN -  saját élmény, , vagy megélt, átélt események, történések , tevékenységek stb  2020- 2021 években - Az IDŐSÖDŐ ÉS IDŐSKORÚ EMBEREK ÉLETÉBEN MAGYARORSZÁGON és A KÁRPÁT MEDENCÉBEN"
Az "írásművet" ki lehet egészíteni fotókkal, rajzokkal stb Személyes fotók esetében kérem a Nyilatkozatot, hogy a honlapunkra feltehető!
Jó lenne ha minél többen - nemcsak ennek az Alprogramnak a résztvevői  is -résztvennétek benne, mert szeretnénk esetleg egy kis füzetben is megjelentetni.
Itt és szeretettel kérem az Alprogramok Koordinálóit , hogy ismerve aktivitásukat segítsük elő hogy minél több mű beérkezzen. Lehet családi közös írás is de ezt jelezzük legalább keresztnévvel és életkorokkal a "főszerző" mellett.Megengedett barát barátnő, ismerős, stb bevonása, vagy közös történetük leírása

Megküldési határidő :2021 május 20.

Szeretettel : Dr Dobos László 3KEMA Kuratórium elnöke   a "Laci bácsi"

______________________________
Harmadikkor Egyeteme Miskolc Alapítvány
3519 Miskolc, Kiss József út 46.
www.harmadikkoregyeteme.hu
Tel: 06-20/431-28-06
e-mail: 3.koregyeteme.miskolc@gmail.com