EduSenior Alprogramok Résztvevőinek!
EduSenior Alprogramjaink Szimpatizánsainak!
Szenior és Szépkorú Társainknak!
Kedves Barátainknak!

Igen! Folytatjuk az EduSenior Programunk Alprogramjainak IV Szakaszát  / 2021 okt 05 -2022 jan 31 / Sajnos a Korona -vírus és mutánsai újra támadnak így nekünk is fel kell készülni az "aktív fogadására" . Fontos hogy a szabályok betartása mellett, maradjunk aktívak, tevékenyek és főleg alkotók, kreatívak ! Örömmel küldöm meg az "Indián Nyár" - Kreatív műhely 2021 november hónapra megküldött aktuális feladat meghatározását. A " Márton Lúdja " cím gondolom elindítja a fantáziátok és a sokszínűség jegyében rengeteg új és innovatív alkotás készül és érkezik az Alprogramunk Vezetőjéhez Juhászné C Tünde koordinátorhoz!

Itt is szeretném kérni Alprogramjaink koordinátorait hogy 2021 november 05-ig küldjék meg az e havi program javaslataikat, hogy meg tudjuk küldeni az Érdeklődő EduSenior Résztvevők részére . KÖSZÖNÖM! Ha van újabb ötletetek, javaslatotok örömmel vesszük. Minden ötletet szeretettel fogadunk!

Örömmel adom tudtotokra hogy az EduSenior Programunk Vándor Kiállítása - 2021 november 03-án Kurityánban  a 3 állomására érkezett- ahol egy csodálatos délutáni fogadtatásban , kedves kis műsorban és természetes a Kiállítás műveiben gyönyörködhettünk. Ahol lehetőség volt a jelenlévő alkotóktól pontos leírást kapni a műveik elkészitéséről  is. A frissen sütött mézes sütemény figurák - csodálatosan finomak voltak - már a közelgő Karácsony üzenetét és illatát éreztették a nagy Lovarda teremben a kedves, barátságos kis közösség részére. Reméljük a helyi lakosaok "apraja és nagyjai is" megnézik az alkotásokat.

A  2021 11 hó 10-re  tervezett Sokszínűség szakmai konferencia Miskolc MJ Városban a járvány veszélyre való tekintettel a helyi Szervezők döntése alapján elmarad! / most kaptam a hírt/ Sajnáljuk!

Marad az online EduSenior Programjaink és ha még sikerül a már tervezett de még le nem mondott rendezvényeink

A 2021 11 hó 11-re tervezett COLOR É-magyarországi Szabadegyetem Kazincbarcika indítása szintén a helyi járványügyi intézkedések miatt nem kezdi meg működését ! Sajnáljuk! Így sajnos elmarad Prof Dr Dinya Zoltán előadása és konzultációja is!

Most beszéltem Kiss Gábor  úrral a  Miskolc SZC Kancellár Úrral a "Szenior - Suli" -digitális oktatás - újra indításának lehetőségével kapcsolatban . Várom a választ

Itt a környezetemben "zajlik az élet" Jönnek - mennek a telefonok - e-mailek, Messenger üzenetek . Most egy nagyon kedves -baráti - üzenetet kaptam Prof Dr Dinya Zolitól. Nevezetesen mivel a kazincbarcikai Szabadegyetem előadása az ismert okokból elmarad,  felajánlott egy igen aktuális előadásának dia sorozatát tanulmányozására , melyet mellékelek. Továbbá lehetőséget nyújt az előzetes írásban -röviden hozzám beküldött kérdésekre - válaszolni - e-mail vagy telefonon. Talán nem veszitek nagy képüségemnek ,de ezennel létre hoztuk a "Professzori digitális közösségeket", szerintem az elsők közt. Köszönjük PROFESSZOR Úr! az 1500 fő EduSenior Program résztvevői nevében!

Dinya Z Prof úr diáit közben végig nézve adott egy - remélem kreatív ötletet- amit megosztok Veletek tovább gondolkodásra. Nevezetesen az jutott eszembe - a diák nézése közben - hogy a sok sok alkotó -kreatív Társunk hogy tudná ezt a majdnem mindent - jelenleg legalábbis - meghatározó koronavírus megjelentetni saját művészeti ágában, a saját technikájával, anyagaival, eszközeivel stb . S ha jó sokan belevágnátok ebbe az innovációs feladatba- lehetne egy kis kiállítást is szerveznünk belőle a következő év elején- ha "tisztul a levegő" Magam előtt látom - lehet hogy profán az ötlet - de annyira finom volt Kurityánban a mézes süti és a sok kis figura , hogy úgy elképzelem a korona vírust és környezetét is az alkotó fantáziájával -mézes tésztából sütve.  Bocsi ha valakit sért az ötlet! Mentségemre még egyszer a Professzor úr diáit tudom felhozni.

Újabb hír érkezett: A BAZ Megyei Rendőr főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészitette a legújabb "Bűnmegelőzési Keresztrejtvényét" , melyet a honlapjukon megjelentettek. Elérhetősége : bunmeg@borsod.police.hu Jó és eredményes rejtvényfejtést kívánok. Közvetlenül is kiküldtem!

Vigyázzatok magatokra, Egymásra! Tartsátok be a Covid -19 előírásait, szabályait! Közben azért foglalkozzatok az EdUsenior Alprogramjainkkal is!
Az egyik leghatásosabb gyógyszer a koronavírus és mutansai ellen AZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS! /LLL/ Ezt csak én gondolom így, de "van benne valami" - ha még emlékeztek Arkagyij Rajkinra

Szeretettel Dr Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke       a "Laci bácsi"