EduSenior Program Alprogramjaink iránt érdeklődők részére!
EduSenior Program szimpatizánsainak részére!
Szenior és Szépkorú Társaink részére!
Kedves Barátaink!

Örömmel adom közre az EduSenior Programunk XI. Alprogramját a Covid-19   IV.szakaszában. Mellékletben Pelle Anna koordinátor által készített Felhívás!
Tisztelettel és örömmel támogatom a hagyományokat és értékeket gyűjtő, feldolgozó munkára serkentő Alprogramunkat. Biztos vagyok benne hogy az előző szakaszokhoz méltóan a IV. szakaszban tovább gyűlnek a "kincsek" az EduseniorKincsestárban! HAJRÁ!

Az "LLL" szófelhő mint kísérő és felhívó jelleggel jelenik meg a küldeményben, hogy minél több idősödő és idős korú Társunk bekapcsolódjon az életen át tartó tanulás bármelyik számára elérhető formájába.  

Az első feladatok megküldésének határideje : 2021 10 30-ig, a megadott címre!

Szeretettel : Dr Dobos László a 3.KEMA Kuratórium elnöke      A "Laci bácsi"EduSenior Program IV.szakasz, "Virtuális Utazások...." Alprogram első "programja és feladata" + Utazási lehetőségek


Kedves EduSenior Program Résztvevők!
Kedves EdSenior Program Alprogramjainak szimpatizánsai, érdeklődők!
Kedves Szenior és Szépkorú Társaink!
Kedves Barátaink!

Indul az EduSenior IV.szakaszában a "virtuális utazás ..." Alprogramunk is! Csodálatosan szép és számomra legalábbis megható az első Program és a kapcsolódó feladatok. Személyesen is többször jártam a Gödöllői kastélyban, olvastam több Sissy-ről szóló könyvet és láttam a csodálatos, szíveket melegítő filmet is Sissy életéről.
Nagyon jó munkát kívánok és sok örömet a feladat megoldásában!
Beküldési határidő : 2021 10 30-ig  a szepkoruaktc@gmail.com email címre

Szeretettel : Dr Dobos László     a "Laci bácsi "

Észak cikk


Kedves Családtagok!
Kedves EduSenior Program Résztvevők!
Kedves Szenior és Szépkorú Társaink!
Kedves Barátaink

Több évtizede foglalkozom - hol egyszerűen csak érdeklődésből, hol felnőttképzési szakmai munkámból, hol talán egy kicsit tudományosan is - az életen át tartó tanulás "LLL" hazai és nemzetközi kérdéseivel . Életem egyik legszerencsésebb és talán szakmailag is  a leghasznosabb idejét töltöttem a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában. Erre az időre esett a 2001 . CI. törvény a felnőttképzésről  magyarországi előkészítése és megjelenése, gyakorlati bevezetése. Az Egyetem Rektora és a Továbbképző Igazgatója engem bízott meg az Egyetem részéről a törvény előkészítő és létrehozó minisztériumi bizottságban való részvételre . Csodálatos alkotó és munkás évek voltak . S talán nekem az egyik legintenzívebb tanulási és egyben alkotómunka is a a nemzetközi tapasztalatok személyes-helyszíni - begyűjtésével.  Tanultam és tanultam , mert volt mit és érdekelt is. A nyugat -  európai országok - Francia, Német,  Finn, Holland, Nagy Britannia stb mind mind előbb jártak a LLL területén mint mi Magyarok . Bizony konkrét években mérve is 20-30 évvel jártak előttünk. Nem beszélve Amerika, vagy Japán felnőttoktatási iskola és iskolán kívüli rendszeréről , ahol is az időskorúak is természetes jelenlévők és aktív részt vevők voltak. Mindezek az előzmények után örömmel tettem eleget D Anna újságírónő felkérésének hogy a 2021 Idősek Világnapja alkalmából kimondottan az idősödő és időskorú emberek életen át tartó tanulásáról szólhatok már a multjáról is és a jelenéről és most a Coviid-19 járvány idején is. Igen! Hazánkban megkapaszkodott, létrejött és aktívan működik az életen át tartó tanulás idős korban is és egyre többen szükségét érzik, igénylik és eredményesen vesznek részt különböző kurzusokon!  Nekem ez volt az Idősek Világnapján a legszebb ajándék! Igaz még a "szellem napvilága nem ragyog be minden ház ablakán" , de az is igaz hogy egyre több és több Szenior és Szépkorú Társunk vesz részt a felnőttképzés különböző rendezvényein, előadásokon, konferenciákon, tanfolyamokon. Itt érvényesül a régi mondás egy kicsit kiegészitve : "Életet - Értelmet - Értéket az Éveknek!"  Így válik az idős ember aktív, tevékeny, kreatív emberré idős korban is  és éli meg az éveket minőségben, méltóságteljesen és egészségben minél hosszabb ideig!
E gondolatok jegyében adom közre nyilatkozatom a LLL-ről + a szófelhőt!

Szeretettel Dr Dobos László   a 3 KEMA Kuratórium elnöke     a "Laci bácsi"