Kedves Családtagok!
Kedves EduSenior Résztvevők!
Kedves 3.KEMA Partnerei!
Kedves Barátaink!
Kedves Szépkorú Társaink!

Örömmel és nagy tisztelettel az alkotók, létrehozók irányába adom közre az EduSenior Karantén Képzési Program Alprogramjainak szakmai kis leveleikből, tanulmányokból versekből, kézműves munkákból, kreativ alkotásaiból beadott "feladat megoldásaikat"-illetve annak válogatott részét.
Mindenekelőtt köszönetet mondok az anyagok begyűjtéséért, rendezéséért Juhászné C Tündi Alprogram koordinátornak!  A kis filmek elkészétéséért, rendezéséért  Juhász László Barátomnak: KÖSZÖNJÜK az alkotó házaspár munkáját.
Külön köszönetet mondok a kisfilmre mondott versek, kis retro beszámolók, irodalmi alkotások szöveges művészi "felmondásáért" , mely lehetővé teszi az akusztikai élvezetet.:Idővár Nyugdíjas Klub Kazincbarcika Vezetőjének Pelle Annának és társainak -név szerint : P Dányi Gabriella, Forgács Tünde, Kiss Kata, Vajda Éva, Forgács Ferencné KÖSZÖNJÜK!
Úgy gondolom nem kell az Alapítónak méltatni a csodálatosabbnál -csodálatosabb alkotásokat , beszélnek azok maguktól is -és magukról is. Elmondják azt a gondolatot mely az elmúlt másfél évben minden embert a világon de az idősödő és idős korú embereket is megrázta, veszély helyzetbe hozta- mondhatjuk halálos veszélybe. A karantén, a COVID-19 Járvány árnyékában az idősödő és időskorú emberek is sajátosan nehéz helyzetbe, sokszor veszély helyzetbe kerültek, hiszen az Ő korosztályukból került ki a legtöbb halálos áldozat, vagy súlyos beteg.Ebben a helyzetben az aktív, tevékeny , családban vagy magányosan élő nyugdíjasok kaptak lehetőséget - amellyel több mint 1500 fő élt is a másfél év alatt- az EduSenior Program és Alprogramok feladatai alapján, hogy a bezártságot oldják és megőrizzék szellemi, lelki , testi frissességüket különböző tevékenységekkel. Végig a kb másfél év alatt -2020 március - 2021 szeptember - megközelítően 1500 fő vett részt valamilyen formában a 16 Alprogram és a három kutatásban- mondhatom igen nagy aktivitással és lelkesedéssel Valamennyiüknek KÖSZÖNJÜK munkájukat, együttműködésüket, segítségüket.!
Reményeink szerint 2021 őszén szeretnénk a Szépkorúak Akadémiáján és a Szenior Szabadegyetemen is személyesen találkozni.
Az EduSenior Alapítóinak elképzelése szerint 2021 szeptember második felében - néhány Alprogramunkat elindítunk digitális formában is. Erről szeptember közepééig küldünk tájékoztatást.
Itt és most is szeretném megköszönni mindazoknak a közreműködőknek - 307 fő - akik kitöltötték és elküldték az EduSenior Programunk III kutatásának kérdőíveit és ezzel segítették munkánkat . A kutatásunk címe:"A COVID-19 járvány hatásai a Szépkorúak  /55+ évesek/ életére" Szeretnénk az őszi találkozásokon - vagy online - tájékoztatást adni a Kutatás értékeléséről és az eredményekről .
Bízzunk egy szép és egészséges 2021 év őszében és a személyes képzési formákon való találkozásokon. 2021 szeptember második felében mindenképpen jelentkezünk
Jó egészséget! vigyázzatok magatokra és egymásra! Tartsátok be a Covid-19 járvány aktuális előírásait!
Szeretettel : Dr Dobos László 3KEMA Kuratórium elnöke    a "Laci bácsi"

A kis filmek linkjei itt találhatóak:EduSenior I. szakasz

 

EduSenoir Virtuális kiállítás 1.

            https://youtu.be/rxtIxS6e5hE

EduSenoir Versek 1.

            https://youtu.be/7a5bVddYWpI

EduSenoir Versek 2.

            https://youtu.be/Srdh2OlRXVY

EduSenoir Versek 3.

            https://youtu.be/sXML0FXCT-4

EduSenoir Versek 4.

            https://youtu.be/3HC4ibCbYXk

EduSenoir 1-2 alprogram

            https://youtu.be/yZ2D8LA8kjw

 

EduSenior II. szakasz

 

EduSenior Virtuális kiállítás 2.

https://youtu.be/XgzdMZnrS9g

 

EduSenior Irodalmi alkotások 1.

https://youtu.be/4yhE8plh76E

 

EduSenior Irodalmi alkotások 2.

https://youtu.be/WiL6YruRdAU

 

EduSenior Irodalmi alkotások 3.

https://youtu.be/vkUMvoLcOyM

 

EduSenior Irodalmi alkotások 4.

https://youtu.be/G9458LeS94E

 

EduSenior III. szakasz

 

EduSenior Virtuális kiállítás 3.

https://youtu.be/yf5pwLqLtx0