Kedves EduSenior Alprogramban Részt vevők!

Kedves EduSenior Program iránt érdeklődők!

Kedves Szenior és Szépkorú Társaim!

Kedves Barátaim!

 

Az EduSenior Program alapítói úgy döntöttek, hogy a jelenlegi meglévő és várható COVID -19 járvány előrejelzései alapján 2021 év őszén folytatják az EduSenior Program már meglévő Alprogramjait - egyéni Koordinálói döntés alapján, - egyeztetve - illetve megpróbálunk kezdeményezni újabb érdeklődésre tartó Alprogramokat indítani. Így kerül sor:

- "Az életen át tartó tanulással időskorban is - az egészségben eltöltött időskori évek meghosszabbítása érdekében" téma további bővítése, szélesítése a jó néhány korábbi részt vevő érdeklődő és kérelmező javaslatait is figyelembe véve.

- Az Alprogram gondozója és téma vezetője: Dr Dobos László

- A téma tartalmi bővítése továbbra is az idősödő és időskorú emberek életen át tartó tanulása és szellemi, testi, lelki frissességük megőrzése területein keressük az újabb ismereteket, jó gyakorlatokat hazai és nemzetközi szakmai anyagokban, kutatásokban Kiterjesztjük érdeklődésünket az aktív, minőségi, méltóságteljes egészségben történő minél hosszabb időbeni megélésére is.

- Az előző évek gyakorlatának megfelelően a témával kapcsolatos szakanyagok megküldése minden hónap 05-ig napjáig megtörténik, az önként vállalt téma részről a vélemény, észrevétel, tovább gondolkodás, kritika visszaküldésének ideje az adott hónap 20 napjáig, - 1-3 oldal írás terjedelemben - gépen. Cím: lanodobos@gmail.com

- A dolgozatok, feladat megoldások, kisebb tanulmányok, egyéni életutak   rövid értékelésben visszajelzésben részesülnek - esetleges további kifejtésre, elmélyedésre, stb.

- A visszaküldött "feladat megoldás" legjobbjai kikerülnek a 3.KEMA honlapjára és az EduSenior Kincsestár Facebook oldalára- természetes a szerző előzetes egyetértésével.

- "Az életen át tartó tanulás…" témakör nagyon alkalmas "digitális kis közösségek" létrehozására egy-egy téma közös megvitatása, esetleg kidolgozása érdekében is - csak megjegyzem, hogy az EduSenior III. Szakaszban több Alprogram résztvevői hoztak létre egymás között önkéntes kis - néhány fős - digitális közösségeket. Örömmel támogatjuk főleg a magányos, egyedül élő időskorúak segítése érdekében - a demencia és az Alzheimer kór egyik megelőzési lehetséges módszereként. -  karantén - bezártság idején.

Minden téma után érdeklődőt szeretettel várok Alprogramunk munkájába közreműködő két szakértő Társammal: Prof. Dr. Dinya Zoltán és Prof. Dr. Semsei Imre urakkal.

-Az első szakanyagot 2021. október 05-ig küldjük ki!

 

Itt is szeretném felhívni figyelmeteket/figyelmüket az EduSenior II-III szakaszainak Alprogramjaiban résztvevők alkotásainak kiállítására és filmbemutatóra 2021 október 05-én 15 órára az Egressy Béni Művelődési Központba, - Kazincbarcikára.

Az induló Alprogramok, Meghívó megtalálhatóak a www.harmadikkoregyeteme.hu honlapunkon is.

 

Reményeink szerint - rövidesen - eldől az Északmagyarországi COLOR Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikai indítási engedélyezése is! Amint tájékoztatást kapunk, azonnal jelentkezem - bármi is legyen az eredmény!

Szeretettel: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium elnöke       a "Laci Bácsi"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kedves EduSenior Résztvevők !
Kedves EduSenior Alprogramok iránt érdeklődők !
Kedves Szenior és szépkorú Társaink!
Kedves Barátaim

Mint azt korábbi levelemben is jeleztem, az EduSenior Program Alprogramjait 2021 év őszén is folytatjuk a megszokott formában -online kapcsolattartással.
Meghívó


Kedves EduSenior Alprogramok Résztvevői!
Kedves Szeniorok és Szépkorúak!
Kedves Barátaink! Ismerőseink!

Örömmel továbbítom az EduSenior Programunk egy nagyon fontos, szép és várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó kiállításunk Felhívó levelét és Meghívóját.
Minden téma iránt érdeklődőt a Szervezők szeretettel várnak - előzetes bejelentkezés alapján.
A honlapunkon található kis filmjeinkben látott alkotásainak egy része-reméljük nagy része - most a kiállításon életszerűen látható az alkotók és Alprogramjaink Vezetőinek Társaságában!
Pelle Anna Alprogramunk Vezetőjének Meghívó levelét és a meghívót az alábbiakban olvashatjátok :
Találkozunk 2021 október 05-én 15 órakor Kazincbarcikán az Egressy Béni Művelődési Házban
Szeretettel Dr Dobos László az EdusSenior Program ötletgazdája, alapítója,  a 3.KEMA Kuratórium elnöke,     a "Laci bácsi"

Szeretettel hívjuk és várjuk a rendezvényünkre, Kazincbarcikára

  • „Kreativitás négy fal között”, a „Szárnyalj szabadon” és a „Alkotás – Társ a magányban” címmel meghirdetett III. alprogramban,  (kiállítás) valamint

  • a „Helyi értékek, honismeret”, „Megéltük átéltük túléltük” címekkel hirdetett XI. alprogramunkban szereplő alkotások bemutatására (műhelymunka).

Amennyiben el tud jönni ezen a napon, az alábbi e-mail címen jelezze nekem:

pellaa51@gmail.com szeptember 25-ig.

Köszönöm.

Baráti üdvözlettel: Pelle Anna